1. Home
  2. Docs
  3. Poster
  4. Bonus poster

Bonus poster

Bonus poster er nogle særlige poster, som kun har åbent i et begrænset tidsrum. Hvor og hvornår de åbner, kan I ikke se på forhånd, pludselig er de bare at finde på kortet. Det er markeret med en rød/hvid pin der hopper.
En bonus post kan kun besøges af et bestemt antal patruljer, når maksimum er nået, lukker posten, selvom tidsfristen måske endnu ikke er udløbet.

Hvis I trykker på en bonus post på kortet, kan I se hvornår den lukker og hvor mange pladser der er tilbage på posten og udfra det vurdere om I skal gå efter posten

Indtjek på en bonus post er som ved en alm post – I skal befinde jer på placeringen for at kunne tjekke ind

Bonus poster giver, med få undtagelser, ikke point, men til gengæld optjener I en fordel/bonus, som kan være en af følgende ting:

  • Befrier – Har I fået en befrier på en bonus post, kan I blive befriet én gang, hvor som helst, når som helst, uden at I behøver at skulle hen til en befri post først. 
  • Pause – Gør at I kan holde én ekstra pause. Pausen fungere helt som den pause I har fra start i løbet. I bestemmer selv hvor og hvornår I vil have den og hvor lang den skal være. Mens I er på pause kan I ikke besøge og besvare poster – men heller ikke blive fanget
  • Usynlig på kort – som navnet antyder, vil I ikke kunne ses på fangernes kort. I kan stadig blive fanget, såfremt de finder jer, men fangerne kan ikke se hvor I befinder jer. Perioden er tidsbegrænset – hvor lang tid I er usynlige kan variere, men det vil I kunne se på Bonus poster siden
  • Point – Giver et givet antal bonus point til jeres totale score
  • Helle – Med en Helle er I totalt usårlige, I kan ikke blive fanget, men stadig besøge og besvare poster. Perioden er tidsbegrænset – hvor lang tid I har Helle kan variere, men det vil I kunne se på Bonus poster siden
  • Fangerplacering – Fra start af i løbet, har I mulighed for at se fangernes placering på kortet 3 gange. Får I en fangerplacering på en bonus post, optjener I ekstra antal visninger af fangernes placering. Hvor mange gange kan variere, men det vil I kunne se på Bonus poster siden.

Når I åbner Bonus poster siden, vil I enten kunne vælge en post at tjekke ind på, eller også får I info om at der ingen poster er lige nu. 
I får ingen info om at der er Bonus poster, Så I skal selv løbende holde øje med jeres kort/bonus siden, for at se om der er nogle åbne. 

Når I har tjekket ind på en bonus post og åbner Bonus poster siden, kan I under Udstyrskassen se de bonus poster I har tjekket ind på. 
Alt efter hvad det er for en type bonus I har opnået, er det allerede aktiveret, eller også skal I selv aktivt gøre det. 
Når en bonus er benyttet/aktiveret vil den være rød med et grønt flueben. Er den endnu ikke benyttet, kan I trykke Aktiver – det gælder Befrier, Usynlig og Helle, som I selv bestemmer hvornår I vil gøre brug af. 
Ud for nogle typer vil der også stå en værdi, den viser f.eks. hvor mange point I har fået på en bonus post, eller hvor lang tid I kan have helle eller være usynlige. 

Hvis I ikke kan trykke på Aktiver knappen er det fordi den ikke kan benyttes lige nu. F.eks. kan en befrier kun benyttes hvis I er fanget.