Fangerne er med til at skabe spænding og forstyrrelser i løbet for patruljerne – de kan aldrig vide sig helt sikre om der lurer nogle fanger lige om hjørnet. 
Når en patrulje er fanget, bliver de låst i løbet og kan ikke længere besøge og besvare poster, før de har været forbi en befri station. Foruden at det koster dem point at blive fanget, koster det også tid og besvær at skulle hen til en befri station. 

Vi anser en fanger som en hjælper på løbet, hvis fornemmeste opgave er at give spejderne en god oplevelse, det er således ikke en konkurrence/løb for fangere om at fange flest. Det koster ikke noget at deltage som fanger og vi sørger for mad i jeres vagtperiode.

Fanger deltagelsen er inddelt i to vagtperioder – Fredag kl. 21 til lørdag kl. 08 og fra lørdag kl. 08 til lørdag kl. 19.30 – For at kunne deltage som fanger skal hele holdet kunne deltage i den valgte periode. I må også gerne vælge at deltage i hele perioden. En vagt periode er ikke det samme som man skal være aktiv i hele perioden. Der er selvfølgelig plads til pauser og reguleret efter hvor aktive patruljerne er.

Vil du og dine venner være med til at give spejderne en god oplevelse, og sige ja til nedestående, så kan I tilmelde jer som fanger på årets løb.